Tässä koko iltani tuhlasin lukemalla erilaisia uutisia ja keskusteluja lintuinfluenssasta. Kamala meteli pikku asiasta, sanon minä.

Onhan se nyt perkele... jos jokunen sata ihmistä on kymmenen vuoden aikana kuollut lintuinfluenssaan, kamala pandemia.

Vuonna 2001 wtc:n tornien romahduksessa kuoli miltei 3000 ihmistä.

Samana vuonna Aidsiin kuoli noin kolme miljoonaa ihmistä tämän pallon päältä.

Samaisen vuoden auto-onnettomuuksien uhreja oli n. 450 kpl jo pelkästään suomessa.

Joten... miten helvetissä tästäkin taudista ollaan saatu tällainen meteli aikaiseksi?! Pitäisi linnut tappaa ja lihan syönti lopettaa. Lapsia ei viitsi enää ulos keskenään laittaa, jos vaikka linnunkakkaa keksisivät suuhunsa panna... tai vahingossa linnunraatoon törmäisivät.

Ihmisten välillä tautia ei vielä ole todettu tarttuvan, eikä tartuntoja ole myöskään havaittu villilinnuista ihmiseen. Ja lähin ihminen joka tartunnan on saanut eleli turkissa.

Tänään kaupassa käydessäni kiinnitin huomiota ostoskärryjen vieressä olevaan ilmoitukseen, jonka mukaan lapsia ei saa laittaa hygieniasyistä kärryihin seisomaan. Kuitenkin kaikki kärryt olivat ulkotiloissa aika mitäänsanomattoman katoksen alla "suojassa". Toisinsanoen, se, että linnut paskovat suoraan kärryihin ei ole mitenkään niin epähygieenistä kuin jos lapsi sattuisi linnunkakkaa jaloissaan kärryihin kuljettamaan.

Itse en ole jaksanut ainakaan vielä hysteerisesti varustautua tulevaan "pandemiaan". Nyt on helppo suhtautua kovin kyynisesti tilanteeseen ja todeta vaan, että siinä missä jänisrutto karsii liiat kanit pois luontoa rasittamasta, erilaiset taudit tekevät sitä myös ihmisille. Tosin aika huonolla menestyksellä.

Maailma liikakansoittuu päiväpäivältä... ja  maapallo rasittuu vuosi vuodelta tämän ylevän lajin jaloissa. Vain vahvimpien on tarkoitus selviytyä.... näin se on aina ollut ja näin se tulee aina olemaan. Ikävää faktaa.... varsinkin niille, jotka sairastuvat ja jotka kuolevat.

On hienoa, että suomi on varautunut tämän epidemian varalle.... ikävää vain todeta, että kaikesta varovaisuudesta huolimatta, ihmisten kuolleisuus on 100%.